Kravopolis

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΜΑΣ

Στόχος μας, η παροχή υψηλών υπηρεσιών εκπαίδευσης Krav Maga, με εξειδικευμένους εκπαιδευτές άρτια καταρτισμένους στο αντικείμενο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

EXPERT 2

Η ενασχόλησή μου με το Krav Maga ξεκίνησε το 2012, ως μαθητής σε διάφορες σχολές της International Krav Maga Federation.

Τον Απρίλιο του 2015 αποφοίτησα με επιτυχία από το σχολείο εκπαιδευτών C.I.C. (Civilian Instructor Course) της I.K.M.F., κατέχοντας, πλέον, το πτυχίο του Εκπαιδευτή Krav Maga για Πολίτες και το βαθμό G1.

Ξεκίνησα αμέσως να δουλεύω πάνω στο Krav Maga, διδάσκοντας σε τμήματα ενηλίκων σε δύο σχολές τις ομοσπονδίας και, ταυτόχρονα, περνώντας τα χρόνια συνεργάστηκα με τον αθλητικό σύλλογο Α.Ο. Σείριος στα Μελίσσια,
όπου δημιούργησα νέο τμήμα Krav Maga.

Τον Οκτώβριο του 2017 συμμετείχα στο Σχολείο Εκπαιδευτών για Παιδιά (Kids Instructor Course) της I.K.M.F., από το οποίο αποφοίτησα επιτυχώς ως Εκπαιδευτής Krav Maga για παιδιά. Έτσι, στα τμήματα ενηλίκων προστέθηκαν και παιδικά τμήματα, κάνοντας τα πρώτα μου βήματα στην εκπαίδευση παιδιών στο Krav Maga.

Το Μάιο του 2019 συμμετείχα στο ετήσιο Expert Camp που πραγματοποιείται στο Ισραήλ, με σκοπό να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου πάνω στο Krav Maga και να διδαχθώ από τους πλέον υψηλόβαθμους εκπαιδευτές παγκοσμίως.

Τον Σεπτέμβρη του 2019 έγινε το μεγάλο βήμα με τη δημιουργία του Kravopolis στα Πευκάκια της Νέας Ιωνίας, όπου και επικεντρώθηκα, πλέον, διδάσκοντας αποκλειστικά στα τμήματα ενηλίκων και παιδιών. Έχοντας μεγαλώσει σ’ αυτή τη γειτονιά, προσπάθησα και προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, να γνωρίσει την αυτοάμυνα.

Τον Ιούνιο του 2021 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το ετήσιο Expert Camp της I.K.M.F., στο οποίο συμμετείχα, εξετάστηκα από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Avi Moyal και κατέκτησα επιτυχώς το βαθμό του Expert 1.

Το Μάιο του 2022 συμμετείχα στο ετήσιο Expert Camp της I.K.M.F. στο Ισραήλ, όπου εκπαιδεύτηκα και εξετάστηκα για το βαθμό Expert 2, τον οποίο και έλαβα επιτυχώς.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια, εκπαιδευτικά camp, ετήσια update, προσπαθώντας να ενημερώνομαι, να εξελίσσομαι και να γίνομαι διαρκώς καλύτερος σ’ αυτό που κάνω, με στόχο να μεταλαμπαδεύω όσο το δυνατόν καλύτερα τις γνώσεις μου στους μαθητές μου.

Μέρος της προσπάθειας αυτής είναι και η ενασχόλησή μου με διάφορες πολεμικές τέχνες αλλά και το κομμάτι του fitness, που θεωρώ ότι μου έχουν προσφέρει περισσότερα εφόδια ως εκπαιδευτή.

Πιο συγκεκριμένα, έχω ασχοληθεί με το άθλημα της πυγμαχίας, του kick box, του grappling και του M.M.A, όντας μαθητής του Α.Ο. Σείριος και του Αθανασίου Μπάρκα.

Εκτός από την πρακτική, έχω αποκτήσει και αγωνιστική εμπειρία συμμετέχοντας σε αγώνες grappling και M.M.A.: τον Ιούνη του 2019 συμμετείχα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα M.M.A., κατακτώντας την 3η θέση στην Α’ κατηγορία -84 κιλά. Το Δεκέμβριο του 2019 κατέκτησα τη 2η θέση σε αθλητική ημερίδα αγώνων M.M.A. στα -84 κιλά, στο στυλ του submission M.M.A.

Τον Οκτώβριο του 2022 συμμετείχα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Π.Ο.Σ.Δ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης & Fitness) στο αγώνισμα Fitness Challenge, κατακτώντας την 16η θέση στην κατηγορία Silver, 24-40 ετών.

Επίσης, έχω εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στις πρώτες βοήθειες & ΚΑΡΠΑ από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΦΟΥΝΑΡΙΩΤΑΚΗ

gRADUATE 5

Η ενασχόληση μου με το σύστημα αυτοάμυνας Krav Maga ξεκίνησε το 2012 ως μαθήτρια σε σχολή της International Krav Maga Federation στην Αθήνα. Το 2015, έχοντας ολοκληρώσει όλα τα μαθητικά επίπεδα, ξεκίνησα την εκπαίδευση μου στη σχολή εκπαιδευτών C.I.C. (Civilian Instructor Course) της I.K.M.F., την οποία ολοκλήρωσα το 2016, παίρνοντας τον τίτλο της Εκπαιδεύτριας Krav Maga για Πολίτες.

Το Νοέμβρη του 2016 συμμετείχα στο “Stay Away” Women Instructors Course, όπου και εξειδικεύτηκα στη γυναικεία αυτοάμυνα. Θεωρώντας τη γυναικεία αυτοάμυνα ένα μείζον ζήτημα και ανάγκη, προσπαθώ να προσφέρω γνώσεις και να παρέχω μαθήματα αυτοάμυνας σε όσες περισσότερες γυναίκες είναι δυνατόν. Στόχος μου είναι να προπονώ και να προπονούμαι, προσπαθώντας διαρκώς να μαθαίνω και να εξελίσσομαι, θέλοντας να παρέχω το καλύτερο δυνατό στις γυναίκες που με εμπιστεύονται να τις προπονώ.

Κατευθείαν αφότου τελείωσα την εκπαίδευσή μου, ξεκίνησα να παραδίδω μαθήματα γυναικείας αυτοαμυνας σε σχολές σε όλη την Αθήνα, στις οποίες διοργανώσαμε οχτώ ανοιχτά σεμινάρια (με γύρω στις διακόσιες συμμετέχουσες), τρία workshops (αυτοτελείς κύκλους μαθημάτων).  Ταυτόχρονα, δίδασκα επί σειρά ετών σε τέσσερα τμήματα γυναικείας αυτοάμυνας (στις σχολές No Rules Εξαρχείων, Αργυρούπολης, N. Ψυχικού) .

Τον Απρίλιο του 2018 συμμετείχαμε με μαθήτριες του τμήματος γυναικείας αυτοάμυνας της σχολής No Rules στο ντοκυμαντές του Vice #Γυναίκα (1) , θέλοντας να δείξουμε και να
εξηγήσουμε τι είναι η γυναικεία αυτοάμυνα και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε στα
μαθήματά μας.

Το Φεβρουάριο του 2019 επισκέφτηκα τη Μυτιλήνη μετά από πρόσκληση του Starfish
Foundation, όπου διεξήγαγα δύο σεμινάρια γυναικείας αυτοάμυνας με 57 συμμετέχουσες, 44  προσφύγισσες και 13 εθελόντριες απ’ όλο τον κόσμο. (2)

Το Μάρτιο του 2019, επισκεφτήκαμε με συνάδελφο εκπαιδευτή, μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρία στην Αθήνα για τη διεξαγωγή σεμιναρίου γυναικείας αυτοάμυνας στις εργαζόμενες της εταιρίας.

Από το ξεκίνημα του Kravopolis, το Σεπτέμβριο του 2019, δίδασκω γυναικεία αυτοάμυνα, τόσο σε ετήσια τμήματα της σχολής, όσο και σε workshops που διοργανώνουμε. Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την αυτοάμυνα, με τη διοργάνωση νέων σεμιναρίων, workshops και μαθημάτων.

(1) https://www.antenna.gr/watch/1188161/vice-specials-23gynaika

(2) http://www.asterias-starfish.org/en/2019/02/17/empowerment-program/